Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 3 November 2015

2015.11.03 - Nyhetsbrev

Dusør på 1 million for iPhone-jailbreak skal utbetales. Anti-adblock-leverandør hacket for å servere malware. Google slipper månedlig sikkerhetsoppdatering. Vbulletin og Foxit software sitt forum hacket.

Dusør på 1 million for iPhone-jailbreak skal utbetales

Hackere har klart å ta full kontroll over en iPhone kun ved å få brukeren til å besøke en spesiell webside. For dette skal de få betalt 1 million dollar av firmaet Zerodium, et firma som driver med handel av zero-days.

Apple vil i første omgang ikke bli informert om hvordan hacket ble utført og fremgangsmåten vil bli solgt til interesserte land.
Referanser
http://www.wired.com/2015/11/hackers-claim-mi[...]
http://motherboard.vice.com/read/somebody-jus[...]

Anti-adblock-leverandør hacket for å servere malware

Pagefair er en leverandør av anti-adblock-teknologi som benyttes av mange nettsteder. I løpet av Halloween-helgen ble firmaet hacket ved hjelp av et målrettet phishing-angrep. Noen fikk så lagt inn kode i firmaets systemer som ble servert på alle nettstedene som bruker teknologien. Sluttbrukerne fikk opp en advarsel om utdatert Flash-player og ble forsøkt lurt til å laste ned malware av typen NanoCore. 501 nettsteder ble berørt.
Referanser
https://labsblog.f-secure.com/2015/11/02/hall[...]

Google slipper månedlig sikkerhetsoppdatering

Google har sluppet sin månedlige sikkerhetsoppdatering for Nexus Android-enheter. Denne gangen er det flere kritiske svakheter, mange relatert til tidligere patchede svakheter i biblioteket StageFright. Denne gangen er svakhetene ikke offentlig kjent. Den mest alvorlige svakheten lar en angriper ta kontroll over en sårbar telefon ved å lure brukeren til å besøke en spesielt utformet nettside.
Referanser
https://threatpost.com/monthly-android-securi[...]
https://groups.google.com/forum/#!topic/andro[...]

Vbulletin og Foxit softwares forum hacket

Det meldes om at en bruker ved navn Coldzer0 skal ha hacket Vbulletin og Foxit softwares forum ved hjelp av en 0-dags svakhet i vBulletin. Hackeren hevder nå å ha kontoinformasjon på over 260.000 brukere fra disse tjenestene.
Referanser
http://www.databreaches.net/vbulletin-foxit-s[...]
http://news.softpedia.com/news/vbulletin-zero[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.