Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 6 November 2015

2015.11.06 - Nyhetsbrev

ProtonMail utsatt for omfattende DDoS-angrep. Linux-baserte botnet bak 45% av DDoS-angrepene i Q3, iflg. Kaspersky Labs. APT-aktøren "Darkhotel" benytter "just-in-time" dekryptering av "system fingerprints" for å unngå å bli avslørt av sikkerhetsløsninger. 22-åring bosatt i Norge tiltalt for forsøk på grovt bedrageri ifbm. forsøk på DNB nettbank-svindel. Mailkonto til FBI-direktør hacket av samme gruppe som hacket mailkonto til CIA-sjef for to uker siden.

ProtonMail utsatt for omfattende DDoS-angrep.

ProtonMail, som tilbyr kryptert email, redegjør her for hvordan de har vært utsatt for et omfattende DDoS-angrep fom. 3.11. Angrepet startet som en "utpressingsangrep" med krav om penger, og til tross for at ProtoMail faktisk betalte 50.000 kroner, fortsatte angrepene, da med en økt grad av sofistikerthet. På bakgrunn av dette antar ProtonMail selv at de har blitt angrepet av to aktører; de som bedrev utpressing, og deretter en annen, mer sofistikert gruppering. Det spekuleres i om sistnevnte har statstilknyttning. Tjenesten er fortsatt nede..
Referanser
https://protonmaildotcom.wordpress.com/2015/1[...]

Linux-baserte botnet bak 45% av alle DDoS-angrep i Q3 2015

Kaspersky Labs har sluppet deres DDoS rapport for Q3, og iflg. den står Linux-baserte botnet for 45% DDoS-angrepene.
Referanser
http://www.securityweek.com/linux-machines-po[...]

Darkhotel bruker Just-In-Time dekryptering for å unngå deteksjon

Bloggpost som viser hvordan APT-aktøren "Darkhotel" benytter "just-in-time" dekryptering av "system fingerprints" i et forsøk på å unngå å bli oppdaget ved kjøring i sandkasse-miljøer andre AV-løsninger.
Referanser
http://labs.lastline.com/defeating-darkhotel-[...]

22-åring bosatt i Norge tiltalt for medvirkning til nettbanksvindel

En 22-åring bosatt i Trondheim er nå tiltalt for å mot betaling ha stilt sin DNB nettbankkonto til rådighet for øst-europeiske kriminelle. Hensikten til disse har vært å utvikle et falskt nettbank-påloggingsvindu til bruk ved nettbank-tyverier.
Referanser
http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/2015/[...]

Mailkonto til FBI-direktør hacket av samme gruppe som hacket mailkonto til CIA-sjef

Tenåringshackergruppen "Crackas With Attitude", som ble kjent for å ha hacket mail kontoen til CIA sjef John Brennan for to uker siden, har nå angivelig også hacket AOL e-post-kontoen til FBI direktør Mark Giuliano.
Referanser
http://thehackernews.com/2015/11/fbi-cia-dire[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.