Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 13 November 2015

2015.11.13 - Nyhetsbrev

Cisco Cloud Web Security DNS-kapret. Google vil varsle brukere når epost har blitt mottatt ukryptert. Microsoft vil lagre data i Tyskland for å hindre utlevering. Svakheter i ERP-systemer brukt av olje og gass-industrien.

Cisco Cloud Web Security DNS-kapret

Cisco rapporterer om at et domene (scansafe.net) som brukes til å levere Cisco Cloud Web Security har blitt overtatt og pekte til en IP som har rykte for å servere malware. Problemet skal være fikset, men Cisco informerer om at det kan ta litt tid før DNS cachene rundt om blir oppdatert. De anbefaler sine kunder om i mellomtiden å benytte seg av IP og ikke FQDN for å logge seg på siden.
Referanser
https://isc.sans.edu/forums/diary/Cisco+Cloud[...]

Google vil varsle brukere når epost har blitt mottatt ukryptert

Google sier de snart vil begynne å varsle Gmail-brukere når de mottar mail som er sendt over ukrypterte tilkoblinger. Dette vil kunne føre til at flere organisasjoner implementerer kryptering av e-poster under overføring.
Referanser
http://techcrunch.com/2015/11/12/gmail-will-s[...]

Microsoft vil lagre data i Tyskland for å hindre utlevering

Microsoft vil nå gjøre det mulig for kundene å velge å lagre dataene sine i Tyskland. Med dette tilvalget vil tjenestene antakeligvis bli noe dyrere. Selskapet T-Systems skal ha ansvaret for lagring av dataene, og Microsoft skal ikke selv ha tilgang til dem. Dette gjøres for ikke å komme i konflikt med europeiske personvernlover etter at Safe Harbor-avtalen falt bort.
Referanser
https://nakedsecurity.sophos.com/2015/11/12/m[...]

Svakheter i ERP-systemer brukt av olje og gass-industrien

Under Black Hat-konferansen har det blitt demonstrert diverse svakheter i ERP-systemer brukt av olje- og gass-bransjen.
Referanser
http://www.scmagazine.com/black-hat-amsterdam[...]
http://erpscan.com/press-center/press-release[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.