Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 1 December 2015

2015.12.01 - Nyhetsbrev

Teknisk Ukeblad om digitale sårbarheter i norsk oljebransje. CNN forteller om hemmmelighold omkring angrep på kritisk infrastruktur i USA. NorSIS har utredet behovet for en egen kommune-CERT i Norge. Dagbladet oppsummerer Anonymous' såkalte "Cyberkrig".

Digitale sårbarheter i oljenæringen

I forbindelse med arbeidet til Lysneutvalget har DNV GL utarbeidet en rapport om digitale sårbarheter i norsk oljenæring. Utdaterte oljeplattformer, innsparinger og eksplosjonsfarlig materiale nevnes blant hovedutfordringene.
Referanser
http://www.tu.no/petroleum/2015/11/30/disse-d[...]

Hemmelighold rundt datainnbrudd i amerikansk kritisk infrastruktur

CNN forteller i en artikkel hvordan kraftleverandører og andre innehavere av kritisk infrastruktur i USA har anledning til å holde dataangrep hemmelig. Dette medfører blant annet at det er vanskelig å lære av feil som er gjort og tette lignende sårbarheter andre steder.
Referanser
http://money.cnn.com/2015/11/30/technology/se[...]

Utredning av behov for en kommunal CERT-funksjon

Sektor-CERTer er etablert for finans-, helse-, høyskole- og kraftsektoren. Nkom er i ferd med å etablere CERT for post- og telekomsektoren. NorSIS overleverte på mandag sin utredning av behovet for forebygging, varsling og håndtering av cyber-sikkerhetshendelser i kommunesektoren, omtalt som “KommuneCERT utredningen”. Utredningen kan finnes denne linken.
Referanser
https://norsis.no/2015/12/utredning-av-behov-[...]

Anonymous-guide til "cyberangrep"

Dagbladet har en artikkel om Anonymous-tilknyttede aktivister jobber i sin såkalte "Cyberkrig" mot IS. Aktiviteten dreier seg angivelig i hovedsak om å rapportere Twitter-kontoer og deface hjemmesider.
Referanser
http://www.dagbladet.no/2015/11/30/nyheter/in[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.