Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 28 January 2016

2016.01.28 - Nyhetsbrev

NSAs gruppe for datainnbrudd (TAO) kommer med gode råd, VirusTotal kan nå analysere fastvare (firmware) og tre ansatte hos TalkTalks call-center er arrestert.

NSAs gruppe for datainnbrudd (TAO) kommer med gode råd

Sjefen for NSAs TAO-gruppe (Tailored Access Operations) har kommet med gode råd for hvordan en kan unngå å få APT-hackere i nettet sit. Blant annet anbefaler han å kjenne nettet sitt godt, bruke white-listing av applikasjoner og å dele nettet inn i ulike soner. Han tilbakeviser også myten om at NSA og andre lignende organisasjoner ofte benytter seg av zero-day svakheter, da dette i de fleste tilfeller ikke er nødvendig. Les artikkelen for flere gode tips.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2016/01/28/nsas_[...]

VirusTotal kan nå analysere fastvare (firmware)

VirusTotal skriver i en blogpost at de nå aksepterer og analyserer fastvare, som f.eks EFI. Dette kommer som et resultat av flere rapporter og eksempler på ondsinnede fastvare som distribueres på Internett.
Referanser
http://blog.virustotal.com/2016/01/putting-sp[...]

Tre ansatte hos TalkTalks call-center er arrestert

Det britiske teleselskapet TalkTalk ble i oktober utsatt for et angrep der detaljerte kundedata om 157.000 kunder ble stjålet. Tre ansatte i firmaet Wipro i India har nå blitt arrestert, etter at politiet fikk opplysninger om policy-brudd. TalkTalk har benyttet seg av Wipros tjenester. TalkTalk opplyser at dette er en ny sak og ikke har forbindelser til saken i oktober.
Referanser
http://www.bbc.com/news/technology-35425275

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.