Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 1 March 2016

2016.03.01 - Nyhetsbrev

Nyoppdaget skadevare for OSX indikerer at gruppen HackingTeam er aktive igjen. Akamai har utgitt sin State of the Internet Report for Q4 2015. Online-scanning viser at utdaterte krypteringsalgoritmer er i utstrakt bruk på VPN-servere.

OSX-skadevare indikerer HackingTeam-comeback

Skadevare-gruppen HackingTeam, som ble offer for massiv lekkasje av store megnder interne data i fjor sommer, ser ut til å være tilbake igjen. Bakgrunnen er oppdagelsen av en OSX-skadevare som ser ut til å benytte komponenter som har vært i bruk av gruppen tidligere.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2016/02/large[...]
https://reverse.put.as/2016/02/29/the-italian[...]

Akamai State of the Internet Report Q4 2015

I følge Akamais State of the Internet Report, økte antallet DDoS-angrep med 149% i løpet av siste kvartal 2015. Det er fortsatt UDP-baserte angrep som er mest utbredt, og omfanget antas å skyldes tilgjengelighet av booter-verktøy.
Referanser
https://www.stateoftheinternet.com/downloads/[...]
http://www.theregister.co.uk/2016/03/01/ddos_[...]

Usikker kryptering på VPN-servere

Det sveitsiske selskapet High-Tech Bride har gjennomført en test hvor de har skannet over 10 000 tilfeldige SSL VPN-servere. Testen viser at rundt 90 prosent av disse benytter utdatert eller usikker kryptering.
Referanser
http://www.digi.no/sikkerhet/2016/02/29/svart[...]
https://www.htbridge.com/blog/90-percent-of-s[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.