Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 17 March 2016

2016.03.17 - Nyhetsbrev

Google, Microsoft, Mozilla og the WebKit project sammarbeider om WebAssembly, en ny standard med binærkode for web istedenfor f.eks. javascript. Trojanere installeres på iOS uten sertifikater grunnet en svakhet i iOS DRM system. Kinesisk APT gruppe, Suckfly viser økende interesse for stjålne kode signeringssertifikater. Interessant blogpost med info om "Malvertising attacks" mot Storbritannia.

Google, Microsoft, Mozilla og the WebKit Project utvikler WebAssembly

For å effektivisere kodekjøring på lette enheter har Google, Microsoft, Mozilla og the WebKit project gått sammen om å utvikle et nytt kodeformat. WebAssembly skal benytte kompilert kildekode istedenfor script i tekstform. Dette vil gi en vesentlig ytelsesforbedring.
Referanser
http://techcrunch.com/2015/06/17/google-micro[...]

En studie av "Malvertising attacks" mot Storbritannia.

En interessant blogpost fra malwarebytes.org om hvordan man via bla å tilegne seg sub-domener kan spre reklame som inneholder malware.
Referanser
https://blog.malwarebytes.org/malvertising-2/[...]

iOS trojaneren AceDeviever, installeres grunnet en feil i Apples DRM system.

AceDeciever, en trojaner på iOS, benytter en svakhet i Appels DRM system for å installere seg på hvilken som helst iOS enhet. På denne måten kan trojaneren installeres uten noe enterprise sertifikat.
Referanser
http://researchcenter.paloaltonetworks.com/20[...]
http://m.v3.co.uk/v3-uk/news/2451241/major-io[...]

Blogpost: Suckfly viser interesse for kode signeringssertifikater

Symantec har en blogpost om en APT gruppe, Suckfly, som viser interesse for stjålne kode signeringssertifikater.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/suckfly[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.