Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 22 April 2016

2016.04.22 - Nyhetsbrev

Edward Snowden saksøker Norge. FBI betalte over 10 millioner kroner for å få åpnet iPhone. Omgår Microsoft Windows AppLocker.

Edward Snowden saksøker Norge

Edward Snowden vil saksøke Norge for å få avklart om han vil bli utlevert til USA dersom han kommer hit for å motta en pris. Christian Tybring-Gjedde er skeptisk til hele saken og mener Norge nå har lagt seg ut med nok stormakter.
Referanser
http://www.dagbladet.no/2016/04/22/nyheter/sn[...]

FBI betalte over 10 millioner kroner for å få åpnet iPhone

I følge direktør i FBI, James Comey, betalt FBI hackere over 10 millioner kroner for å låse opp den mye omtalte iPhonen til terroristen som stod bak angrepet i San Bernardino. James Comey sier videre at det var verdt det.
Referanser
http://arstechnica.com/tech-policy/2016/04/fb[...]

Omgår Microsoft Windows AppLocker

En sikkerhetsforsker har funnet en svakhet i Microsoft Windows AppLocker. AppLocker er kort fortalt Windows sin innebygde hvitelisting av applikasjoner. Svakheten som er funnet gjør at man kan omgå denne hvitelistingen ved hjelp av enkle kommandoer, uten å være administrator på maskinen.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2016/04/22/applo[...]
http://subt0x10.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.