Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 8 June 2016

2016.06.08 - Nyhetsbrev

Nettverksutstyr fra Cisco og Juniper sårbare for IPv6 ping of death. Informasjon fra Linkedin brukes til phishing. Mozilla oppdaterer Firefox. Symantec har lansert Security Threat Report 2016.

Nettverksutstyr fra Cisco og Juniper sårbare for IPv6 ping of death

Både Cisco og Juniper melder at deres nettverksutstyr er sårbart for en spesiell IPv6-pakke som får utstyret til å krasje. Pakkene er av typen "neighbour discovery packets". Cisco har allerede sluppet patcher, mens Juniper foreløpig anbefaler å blokkere pakkene før de når deres utstyr.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2016/06/08/junip[...]

Informasjon fra Linkedin brukes til phishing

Sikkerhetsselskapet Fox-IT melder at det blir sendt ut phishing-eposter i Nederland som henter informasjon fra Linkedin. Sammen med navn brukes rolle og firma vedkommende er ansatt i for å gjøre e-postene mer troverdige. Innholdet i e-postene er et obfuskert word-dokument som prøver å lure brukernt til å skru på kjøring av makroer. Dersom dette er vellykket, lastes det ned en bank-trojaner.
Referanser
https://blog.fox-it.com/2016/06/07/linkedin-i[...]

Mozilla oppdaterer Firefox

Mozilla gir ut oppdateringer til Firefox og Firefox ESR. Firefox 47 og Firefox ESR 45.2 skal fikse to kritiske svakheter i nettleseren som kunne gjøre det mulig for angripere å eksekvere vilkårlig kode.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/known-[...]

Symantec har lansert Security Threat Report 2016

Symantec har gitt ut deres Internet Security Threat Report. Denne inneholder en oversikt og analyse av trusler og trender for 2016. Rapporten er basert på data fra Symantec Global Intelligence Network, hvor analytikere identifiserer nye globale trusler.
Referanser
https://www.symantec.com/security_response/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.