Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 16 June 2016

2016.06.16 - Nyhetsbrev

Sårbarheter i trådløst utstyr fra Cisco. HTTPS blir et krav i alle apper til iOS og macOS. Nytt innbrudd hos Demokratene i USA.

Sårbarheter i trådløst utstyr fra Cisco

En rekke nettverksutstyr i Cisco SOHO-serien er sårbare. En angriper kan utnytte sårbarheten ved å sende ondsinnet HTTP forespørsel for så kjøre vilkårlig kode med root-rettigheter. Det er foreløpig ingen oppdateringer tilgjengelig.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2016/06/16/sohop[...]

HTTPS blir et krav i alle apper til iOS og macOS

Apple kommer nå med krav til utviklere om at ingen apper får sende eller motta data i klartekst. Dette gjør de ved at de denne uken innfører APP Transport Security (ATS) som krav til alle apper i Apples App Store. Utviklere har ut 2016 på seg for å ta i bruk denne sikkerhetsfunksjonen.
Referanser
http://www.digi.no/artikler/apple-gjor-https-[...]
https://developer.apple.com/library/ios/relea[...]

Nytt innbrudd hos Demokratene i USA

I går rapporterte sikkerhetsselskapet CrowdStrike at Russisk stats-sponsede hackere hadde brutt seg inn hos Demokratene i USA. En hacker som kaller seg Guccifer 2.0 hevder nå at også han har brutt seg inn samme sted, og at sikkerheten i nettverket er elendig. Hackeren har sluppet flere dokumenter etter hacket, og påstår han vil slippe enda flere via Wikileaks.
Referanser
http://motherboard.vice.com/read/guccifer-20-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.