Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 21 June 2016

2016.06.21 - Nyhetsbrev

Hackere bak innbrudd hos Demokratene har også angrepet andre. Feil hos Telia førte til trege Internet-linjer i går. Kina har blitt mer tilbakeholden med hacker-angrep mot USA.

Hackere bak innbrudd hos Demokratene har også angrepet andre

Angrepet som rammet Demokratene i USA, og som manger mener Russere står bak, rammet også mange andre i politikken. Nesten 4000 Google-kontoer ble utsatt for målrettede phishing-angrep. Advokatkontorer, lobbyister, konsulenter, konsulenter, tenketanker osv. ble også rammet av innbruddsbølgen.
Referanser
http://www.bloomberg.com/politics/articles/20[...]

Feil hos Telia førte til trege Internet-linjer i går

Det var problemer med treghet og pakketap på nettet i går. Tjenester som WhatsApp og Reddit var f.eks. nede. Nedetiden skyldes menneskelig svikt hos Telia.
Referanser
http://www.tek.no/artikler/store-deler-av-int[...]
https://blog.cloudflare.com/a-post-mortem-on-[...]

Kina har blitt mer tilbakeholden med hacker-angrep mot USA

Hacker-angrep fra Kina mot USA har de siste to årene gått ned med rundt 90% opplyser sikkerhetsfirmaet FireEye. USA og Kina inngikk en avtale om å ikke drive med økonomisk spionasje mot hverandre sist høst. Angrepene har gått spesielt mye ned etter at denne avtalen ble underskrevet.
Referanser
http://mobile.reuters.com/article/idUSKCN0Z70[...]
https://www.fireeye.com/blog/threat-research/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.