Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 1 July 2016

2016.07.01 - Nyhetsbrev

Økende trend av digitale ran mot mindre bedrifter og sikkerhetshull oppdaget i kjent PDF-leser.

Økende trend av digitale ran mot mindre bedrifter

I en lengre periode har en sett minkende tilfeller av fysiske ran. Dette betyr ikke at ranerne har forsvunnet, men at de har endret seg. Digitale ran blir begått daglig i Norge, og ranerne har i det siste siktet seg inn på små og mellomstore bedrifter. Her er sikkerheten ofte dårligere og sjansen for å lykkes større.
Referanser
https://www.nsm.stat.no/blogg/dette-er-et-ran/

Sikkerhetshull oppdaget i kjent PDF-leser

Foxit sin PDF-leser ble denne uken oppdatert i forbindelse med en rekke sikkerhetshull i programvaren. Mer enn halvparten av svakhetene vil kunne gi angriperen direkte mulighet til å eksekvere kode på maskinen PDF-leseren er installert. For at angriperen skal kunne utnytte svakhetene er han avhengig av at brukeren åpner fiendtlige PDF-filer.
Referanser
https://threatpost.com/foxit-patches-12-vulne[...]
https://www.foxitsoftware.com/support/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.