Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 25 July 2016

2016.07.25 - Nyhetsbrev

Domstol i USA nekter amerikanske myndigheter tilgang til data lagret i utlandet og Evonide hacket pornhub.com gjennom svakhet i PHP.

Domstol i USA nekter amerikanske myndigheter tilgang til data lagret i utlandet

En amerikansk ankedomstol, tilsvarende norsk lagmansrett, har nå bestemt at amerikanske myndigheter ikke skal få tilgang til data som er lagret i utlandet, selv om det er fra amerikanske selskaper. Myndighetene mente at det ikke har noe å si hvor data ligger lagret så lenge selskapet er amerikansk, men domstolen mente at amerikanske lover ikke gjelder informasjon lagret i andre land. Dette vil da bety at amerikanske myndigheter må sende en forespørsel til landet som data er lagret i for å få innsyn. Hvordan det kommer til å gå videre er usikkert ettersom myndighetene kan anke dommen til høyesterett.
Referanser
http://www.aftenposten.no/verden/Domstol-i-US[...]
https://www.washingtonpost.com/news/the-switc[...]

Evonide hacket pornhub.com gjennom svakhet i PHP

Evonide.com har publisert en artikkel der de går i detaljer på hvordan de klarte å hacke pornhub.com gjennom en svakhet i PHP.
Referanser
https://www.evonide.com/how-we-broke-php-hack[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.