Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 27 July 2016

2016.07.27 - Nyhetsbrev

NIST anbefaler å gå bort fra SMS for 2-faktor autentisering og det er blitt oppdaget en svakhet hos trådløse tastaturer.

NIST anbefaler å gå bort fra SMS for 2-faktor autentisering

En kommende rapport fra NIST konkluderer med at 2-faktor autentisering ved bruk av SMS ikke er sikkert nok, og anbefaler at det tas i bruk andre metoder. De har også laget retningslinjer for hvilke tiltak som bør tas om SMS skal brukes.
Referanser
https://techcrunch.com/2016/07/25/nist-declar[...]

Svakhet oppdaget i trådløse tastaturer

En forsker i Bastille Networks har oppdaget en svakhet i trådløse tastaturer i lavpris-sjiktet. Ved utnyttelse av svakheten kan angriper få tilgang til passord, brukernavn og personlig informasjon ved å lytte til tastetrykk. De utsatte tastaturene kommuniserer med 2.4GHz radiofrekvens, en teknologi det ikke er knyttet noen standarder til. Kommunikasjon mellom tastatur og USB-dongle er derfor ikke kryptert, og informasjonen kan enkelt hentes ut.
Referanser
http://www.keysniffer.net/technical-details

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.