Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 2 September 2016

2016.09.02 - Nyhetsbrev

Apple med kritisk sikkerhetsoppdatering for Safari og OS X. Aftenposten har lansert nytt tipssystem basert på Securedrop. Finsk sikkerhetspoliti: Ikke ta med mobilen utenlands.

Apple med kritisk sikkerhetsoppdatering for Safari og OS X

I forrige uke skrev vi om en sikkerhetsoppdatering fra Apple som tok for seg tre alvorlig sikkerhetshull i iOS-baserte enheter. Det viser seg at de samme sårbarheten kan utnyttes i både Safari og OS X. Torsdag kveld gav Apple ut patcher som tar seg av disse sikkerhetshullene. Vi anbefaler derfor å kjøre en oppdatering om du er bruker av Safari eller OS X.
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT207131
https://support.apple.com/en-gb/HT207130
http://www.cnet.com/news/apple-releases-os-x-[...]
http://motherboard.vice.com/read/apple-patche[...]

Aftenposten har lansert nytt tipssystem basert på Securedrop

Tipsere kan nå sende informasjon til Aftenposten anonymt via tjenesten Securedrop. Tjenesten brukes fra før av nettsteder som The Guardian, Washington Post og The Intercept. Tjenesten er anonym og bruker TOR-nettverket til å skjule hvor avsenderen befinner seg.
Referanser
http://www.aftenposten.no/kultur/Securedrop--[...]
https://www.aftenposten.no/securedrop/

Finsk sikkerhetspoliti: Ikke ta med mobilen utenlands

Sikkerhetspolitiet i Finland oppfordrer nå Finner om å la mobiler, nettbrett og PCer ligge igjen hjemme når de reiser utenlands. Dersom du må ta med deg en enhet, oppfordres du til å holde øye med den hele tiden. De påpeker også at mange utenlandske mobilnett er overvåket.
Referanser
http://yle.fi/uutiset/finnish_security_police[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.