Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 8 November 2016

2016.11.08 - Nyhetsbrev

Tesco Bank stanser overføringer på nett etter at et massivt antall kunder har fått penger stjålet fra kontoene sine. Maskinene som benyttes til å avlegge stemme i presidentvalget i USA demonstreres som sårbare for manipulasjon. Falske netthandel-apper brer om seg i App Store for tiden. Kritisk sikkerhetsoppdatering til Android er på vei.

20 000 Tesco Bank-kunder tappet for penger

Den britiske banken Tesco Bank har innført stans i transaksjoner utført på nett etter å ha avdekket at over 20 000 kontoer har blitt kompromittert og fått beskjedne pengebeløp tappet fra dem. Det er foreløpig uklart hvordan overføringene av penger har foregått.
Referanser
http://fortune.com/2016/11/07/tesco-uk-cyberc[...]

Sårbarheter i stemmemaskinene som brukes i presidentvalget

Sikkerhetseksperter ved flere anledninger påvist at maskinene som blir brukt til stemmegivning i USA inneholder sårbarheter som er enkle å misbruke. I dag demonstrerer selskapet Cylance hvordan en maskin enkelt kan manipuleres via et medbragt PCMCIA-kort i front av maskinen. Amerikanske myndigheter står likevel fast på at det ikke vil være gjennomførbart for en aktør å misbruke disse i stor nok skala til å påvirke utfallet av valget, da systemet er desentralisert og maskinene ikke er tilkoblet Internett.
Referanser
http://www.theverge.com/2016/11/7/13550692/el[...]
http://www.ibtimes.com/concerned-about-voter-[...]

Android med kritisk sikkerhetsoppdatering

Android har gitt ut en sikkerhetsoppdatering som tar for seg en rekke sårbarheter. Den mest kritiske sårbarheten muliggjør fjernkjøring av fientlig kode ved hjelp av en rekke metoder som e-post, nettleser og MMS under prosessering av mediafiler. Det er ikke kjent at svakhetene er utnyttet i reelle angrep.
Referanser
https://source.android.com/security/bulletin/[...]

Falske netthandel-apper på App Store

New York Times rapporterer om nylig eksplosjon i antall falske netthandel-apper i Apples App Store, laget for å etterligne kjente forhandlere og varemerker. Økningen skyldes sannsynligvis den forestående julehandelen. Apples manglende oppmerksomhet rundt problemet tilskrives at fokus rettes mot å forhindre malware.
Referanser
http://mobile.nytimes.com/2016/11/07/technolo[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.