Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 21 November 2016

2016.11.21 - Nyhetsbrev

Malware spres via Facebook-chat og .SVG-filer. Mirai-botnet kapret overvåkningskamera på 98 sekunder. Palo Alto Networks fikser kritisk svakhet i PanOS.

Malware spres via Facebook-chat og SVG filer

Malware spres via Facebook-chat. Spredningen skjer ved hjelp SVG filer med javascript, som vil forsøke å installere et ondsinnet tillegg til nettleseren. Det er rapportert at infeksjonen også kan medføre at ransomware blir lastet ned.
Referanser
http://itavisen.no/2016/11/21/telenor-advarer[...]

Palo Alto Networks fikser kritisk svakhet i PanOS

Det er funnet en kritisk svakhet i Palo Alto Networks PAN-OS webinterface, som potensielt kan brukes til å få kjørt vilkårlig kode på sårbare enheter. Det er publisert oppdateringer som fikser svakheten.
Referanser
https://bugs.chromium.org/p/project-zero/issu[...]

Mirai-botnet kapret overvåkningskamera på 98 sekunder

Robert Graham, CEO i selskapet Errata Security beskrev i en rekke twittermeldinger fredag hvordan Mirai-botnettet infiserte et av hans overvåkningskameraer i løpet av 98 sekunder. Kameraet var av typen JideTech, og det ble satt opp bak en Raspberry Pi router konfigurert til å isolere kameraet fra Grahams hjemmenettverk. Da nedlastningen av viruset var fullført, begynte det umiddelbart å sende ut store mengder datatrafikk. Grahams anbefaling er å plassere enheter som dette bak brannmur.
Referanser
https://twitter.com/ErrataRob/status/79956977[...]
http://www.theregister.co.uk/2016/11/18/surve[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.