Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 24 March 2017

2017.03.24 - Nyhetsbrev

30.000 sertifikater fra Symantec med for høy validering. Sto Nord-Korea bak innbruddet i Bangladesh sin sentralbank?

30.000 sertifikater fra Symantec med for høy validering

Google har over flere år sette seg lei på at Symantec ikke klarer å utføre den forventede valideringen av sertifikater de utsteder til kjøpere. Derfor har Google nå besluttet å ikke stole på disse sertifikatene i like stor grad som de egentlig var tiltenkt. Dette vil en først og fremst merke i Google Chrome. Totalt er det snakk om minst 30 000 sertifikater utstedt av Symantec og deres forhandlere.
Referanser
https://groups.google.com/a/chromium.org/foru[...]
http://news.softpedia.com/news/google-says-sy[...]
https://www.digi.no/artikler/mengder-av-netts[...]

Sto Nord-Korea bak innbruddet i Bangladesh sin sentralbank?

I begynnelsen av 2016 ble sentralbanken i Bangladesh angrepet og bakmenn klarte å stjele 81 millioner USD. Nå anklager Justisdepartementet i USA fire kinesiske statsborgere, som alle har tilknytninger til Nord-Korea, for å hjelpe til med tyveriet. Med dette mener USA at Nord-Korea står bak tyveriet, noe flere sikkerhetseksperter allerede har ment i lang tid.
Referanser
http://www.bankinfosecurity.com/blogs/report-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.