Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 6 April 2017

2017.04.06 - Nyhetsbrev

Samsung får kritikk for svakheter og manglende kodekvalitet i Tizen-operativsystemet. Cisco har gitt ut sikkerhetsoppdateringer til flere wifi-produkter.

Store svakheter i operativsystemet Tizen fra Samsung

Samsung utvikler selv operativsystemet Tizen. Det finnes blant annet i TVer og smartklokker som produseres av selskapet. Også noen mobiltelefoner har brukt OSet, men disse er ikke å finne i Norge. En israelsk sikkerhetsforsker har nå gjort en sikkerhetsanalyse av systemet og funnet ut at det inneholder en mengde sikkerhetsproblemer. Han fant blant annet mange muligheter for "buffer overflow". Mye følsomme data ble også overført i klartekst.
Referanser
https://arstechnica.com/gadgets/2017/04/samsu[...]
https://motherboard.vice.com/en_us/article/sa[...]

Sikkerhetsoppdateringer til trådløse enheter fra Cisco

Cisco er ute med sikkerhetsoppdateringer til flere av wifi-produktene sine. Blant sårbarhetene som adresseres er administrator-tilgang til enheter med Cisco Mobility Express-programvare, via SSH og standardpassord.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]
http://www.networkworld.com/article/3188008/s[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.