Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 18 April 2017

2017.04.18 - Nyhetsbrev

Gruppen ShadowBrokers publiserte verktøy tilknyttet Equation Group i påsken. I lekkasjen fantes blant annet antatte 0-dagssvakheter, som senere viste seg å være patchet av Microsoft i mars. Lekkasjen tyder også på at NSA skal ha infiltrert banker i midtøsten for å få tilgang til Swift-nettverket. VMware har publisert en oppdatering som løser en kritisk sårbarhet i VMware vCenter Server.

Påskens antatte 0-dagssvakheter fungerer ikke på fullt oppdaterte Windows-produkter.

Lekkasjene som ble publisert av gruppen ShadowBrokers på langfredag inneholdt flere antatte 0-dagssvakheter. Det viser seg imidlertid at samtlige var adressert av Microsoft og inkludert i utgitte oppdateringer. Noen ble adressert for flere år siden, andre så nylig som i forrige måned.

Microsoft bekrefter at brukere av Windows 7 eller nyere, samt Exchange 2010 eller nyere ikke er sårbare, gitt at produktene er fullt oppdatert.
Referanser
https://arstechnica.com/security/2017/04/purp[...]
https://blogs.technet.microsoft.com/msrc/2017[...]

Shadow Brokers viser at NSA har hacket banksystem i midtøsten

I følge påskens lekkasjer skal NSA ha infiltrert banker og finansinstitusjoner i midtøsten med det mål for øye å kunne monitorere transaksjoner som går gjennom Swift-nettverket.
Referanser
https://www.wired.com/2017/04/major-leak-sugg[...]
https://www.nytimes.com/2017/04/15/us/shadow-[...]

Viktig oppdatering fra VMware

VMWare har nå gitt ut en oppdatering til VMware vCenter Server som skal fikse en svakhet som gjordet mulig for angripere å eksekvere vilkårlig kode gjennom en svakhet i BlazeDS.

Det er utgitt kritisk oppdatering til vCenter Server v6.5 og vCenter Server 6.0. vCenter Server 5.5 er ikke berørt.
Referanser
https://www.vmware.com/security/advisories/VM[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.