Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 21 April 2017

2017.04.21 - Nyhetsbrev

Avansert phishing ved hjelp av Unicode. Mastercard lanserer kredittkort med fingeravtrykksleser.

Avansert phishing ved hjelp av Unicode

Digi har en sak som viser at selv de beste kan bli lurt til å gi fra seg brukernavn og passord til kriminelle. Artikkelen inneholder blant annet en side der adressen ser helt lik ut som Apple.com, men egentlig går et helt annet sted. For å få til dette brukes kyrilliske bokstaver.

Google har prøvd å utbedre problemet i Chrome versjon 58, som ble sluppet i går. Det er imidlertid vanskelig å fjerne alle varianter av denne typen forfalskning. Firefox er fortsatt sårbar.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/visse-phishingan[...]
https://threatpost.com/google-fixes-unicode-p[...]

Mastercard lanserer kredittkort med fingeravtrykksleser

Mastercard har lansert et kredittkort med innebygget fingeravtrykksleser. Kortet får strøm fra terminalen i butikken. Leseren kan bare brukes i forbindelse med betalingsterminaler, ikke online.
Referanser
http://www.bbc.com/news/technology-39643453

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.