Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 10 May 2017

2017.05.10 - Nyhetsbrev

Microsoft og Adobe ute med oppdateringer. Alvorlig svakhet i Cisco IOS. Microsoft stoppet flere angrep mot Windows og Word.

Flere kritiske sikkerhetshull rettes i den månedlige sikkerhetsoppdateringen fra Microsoft.

Microsoft har sluppet oppdateringer for flere sikkerhetshull på sine plattformer. Av totalt 57 svakheter er 14 adressert som kritiske. De fleste kritiske sikkerhetshullene krever at bruker aktivt legger til rette for utnyttelse, med unntak av SMBv1 sårbarheten som potensielt kan gi en angriper tilgang uten inngripen fra bruker.
Referanser
https://blog.qualys.com/laws-of-vulnerabiliti[...]

Microsoft stoppet flere angrep mot Windows og Word

Angrepene skal ha kommet i form av spesielt utformede Word dokumenter sendt på epost. Microsoft skal ha oppdaget svakhetene i midten av april og forhindret utnyttelse via en tidligere oppdatering som skal ha strammet inn på sikkerhetsinnstillingene i Word.
Referanser
https://arstechnica.com/security/2017/05/micr[...]

Svakhet i Cisco IOS

Svakheten er i Cisco Cluster Management Protocol (CMP) og gjelder for både Cisco IOS og Cisco IOS XE. Denne kan føre til at en uautentisert angriper kan tvinge utstyret til å restarte seg og i verste fall eksekvere kode.
Anbefaling
Installer siste oppdatering fra Cisco.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/conte[...]

Adobe slipper sikkerhetsoppdatering for syv kritiske sikkerhetshull

Adobe tetter 8 sikkerhetshull med sikkerhetsoppdateringer sluppet tirsdag. Av 8 svakheter er 7 kategorisert som kritiske, og kan lede til ekstern kodeeksekvering.
Anbefaling
Oppdater berørte systemer.
Referanser
https://threatpost.com/adobe-patches-seven-cr[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.