Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 24 May 2017

2017.05.24 - Nyhetsbrev

Samsungs iris-skanner omgått på Galaxy S8. En rekke populære medie-avspillere er sårbare for angrep via ondsinnede undertittel-filer.

Samsungs iris-skanner forbigått på Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 er den første flaggskip-telefonen som bruker biometrisk iris-verifikasjon for autentisering av brukere. Nå viser en test utført av hackere hos Chaos Computer Club (CCC), at S8 sin iris-skanner enkelt kan bli lurt av et bilde av en person tatt med et digitalkamera med nattmodus. Samsung bruker iris for autentisering i deres betalingsløsning Samsung Pay og det er også ventet at iris-skanning kommer til å bli brukt til å aksessere mange andre systemer i nær fremtid, eks flyplasser, telefoner, IoT-enheter og betalingsløsninger. En talsmann fra CCC sier at den tradisjonelle PIN-koden fortsatt er sikrere.
Referanser
http://www.ccc.de/en/updates/2017/iriden
https://media.ccc.de/v/biometrie-s8-iris-en#v[...]
https://arstechnica.com/security/2017/05/brea[...]

Populære medie-avspillere sårbare for angrep via ondsinnede undertittel-filer

Check Point forklarer i en blogpost hvordan PCer kan bli kompromittert via ondsinnede undertittel-filer som lastes inn av en rekke populære medie-avspillere, som VLC, Kodi (XBMC) og Popcorn-Time. Oppdaterte versjoner av avspillerne er utgtt.
Referanser
http://blog.checkpoint.com/2017/05/23/hacked-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.