Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 4 August 2017

2017.08.04 - Nyhetsbrev

306 millioner passord tilgjengelig for nedlastning. Mannen som stoppet WannaCry arrest i USA. Nettleserutvidelsen Web Developer kompromittert. Bitcoins fra WannaCry-angrepet blir konvertert til Monero.

306 millioner passord tilgjengelig for nedlastning

Sikkerhetsforsker Troy Hunt har gjort tilgjengelig 306 millioner passord som ved tidligere hackerangrep har blitt kompromittert. Hunt anbefaler utviklere å lage systemer som nekter nye brukere å opprette kontoer med passord fra listen. Det er ikke de originale passordene som ligger i listen, men en SHA-1 basert hash av dem.
Referanser
https://www.troyhunt.com/introducing-306-mill[...]
https://www.digi.no/artikler/er-ditt-passord-[...]

Mannen som stoppet WannaCry arrest i USA

Sikkerhetsforsker Marcus Hutchins, også kjent under aliaset MalwareTech, ble onsdag arrestert av FBI på en flyplass i Las Vegas. Hutchins er kjent for å være mannen som stoppet WannaCry-viruset tidligere i år. Nå er han siktet for å ha utviklet og solgt skadevaren Kronos, som tidligere har rammet finanssektoren. Mange har trodd at Kronos stammet fra Russland, men dette trekkes nå i tvil.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2017/08/03/wann[...]
https://threatpost.com/wannacry-hero-arrested[...]
https://www.nytimes.com/2017/08/03/technology[...]

Nettleserutvidelsen Web Developer kompromittert

Chrome-versjonen av nettleserutvidelsen Web Developer ble kompromittert av hackere etter at utvikleren selv gikk på et phishing-angrep. Angriperne lastet opp en modifisert versjon av utvidelsen som injiserte reklame i brukerens nettleser. Det har vært en trend i det siste at populære nettleser-tillegg har blitt kompromittert. Slike utvidelser har ofte rettigheter til å avlytte trafikk og tastetrykk i nettleseren.
Referanser
https://www.tripwire.com/state-of-security/fe[...]

Bitcoins fra WannaCry-angrepet blir konvertert til Monero

Bitcoins verdt 108.000 pund har blitt hentet ut fra de tre Bitcoin-lommebøkene assosiert med WannaCry-angrepet. Firmaet Elliptic opplyser at de har blitt konvertert til kryptovalutaen Monero, der det er vanskeligere å spore transaksjoner.
Referanser
https://www.theguardian.com/technology/2017/a[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.