Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 18 October 2017

2017.10.18 - Nyhetsbrev

Oracle tetter 252 svakheter. Nord Korea kamuflerer bankangrep med ransomware. NSM bloggpost om viktighet av tilgang på gode logger og analyserutiner. Google øker sikkerhetsnivået på GMail og Google Drive vha. fysisk sikkerhetsnøkkel i 2-faktor autentisering.

Oracle tetter 252 svakheter i kvartalsvis oppdatering.

Oracle er ute med sin kvartalsvise sikkerhetsoppdatering, og tetter denne gangen hele 252 svakheter, fordelt på en meget lang produktrekke.
Referanser
http://www.oracle.com/technetwork/security-ad[...]

Nord Korea bruker ransomware for å kamuflere bank angrep

Nord Koreanske hackere, Lazarus gruppen, benytter ransomware for å kamuflere angrep mot en bank i Taiwan.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

NSM bloggpost om viktigheten av tilgang på gode logger og analyserutiner ifbm. avdekking og håndtering av sikkerhetshendelser.

Bloggpost fra NSM der de tar for seg viktigheten av å ha gode logger tilgjengelige samt gode logganalyse-rutiner ifbm. håndtering av sikkerhetshendelser.
Referanser
https://www.nsm.stat.no/blogg/logging---du-ma[...]

Google øker sikkerhetsnivået i Gmail og Google Drive ved å tilby støtte for bruk av fysisk sikkerhetsnøkkel ifbm. 2-faktor autentisering

Google tilbyr muligheten for økt sikkerhet i Gmail og Google Drive ved å lansere et program kalt "Advanced Protection". Programmet er tiltenkt å tilby ytterligere økt sikkerhet for personer i utsatte posisjoner ved å introdusere en fysisk sikkerhetsnøkkel som del av 2-faktor autentisering.
Referanser
https://motherboard.vice.com/en_us/article/kz[...]
https://www.blog.google/topics/safety-securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.