Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 23 July 2010

2010.07.23 - Nyhetsbrev

Et nytt verktøy for knekking av GSM-kryptering, "Kraken", har blitt publisert. Dette verktøyet skal gjøre det mulig å knekke krypteringen vesentlig raskere enn tidligere.

GSM-cracking-verktøyet 'Kraken' er lansert

Det har tidligere blitt offentliggjort at krypteringschifferet som brukes til å sikre GSM-trafikk, A5/1, kan knekkes. I desember i fjor lanserte også "A5/1 Security Project" angrepstabeller for å gjøre denne prosedyren enklere. Forrige fredag ble det utgitt et open source-verktøy av den samme gruppen, kalt "Kraken", som har til hensikt å knekke A5/1-chifferet raskene enn noengang. Dette gjøres ved å bruke nye og mer effektive angrepstabeller.

Ved å lansere denne programvaren, har "A5/1 Security Project" kommet et steg nærmere for å gjøre avlytting av GSM-trafikk mer tilgjengelig for almenheten. Siden GSM-nettet er selve fundamentet for 3G-teknologien, vil lanseringen av dette verktøyet også gi angripere muligheten til å rette seg inn mot nyere generasjons mobiltelefoner.

For mer informasjon angående dette verktøyet viser vi til mailinglisten til "A5/1 Security Project" samt en artikkel hos PCWorld.
Referanser
http://reflextor.com/trac/a51/wiki
http://lists.lists.reflextor.com/pipermail/a51/2010-July/000683.html
http://www.pcworld.idg.com.au/article/354124/new_kraken_gsm-cracking_software_released/

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>