Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 6 December 2010

2010.12.06 - Nyhetsbrev

Det er blitt sluppet en paper som beskriver potensielle svakheter i Internet Explorer protected mode, og beskriver en fungerende metode for å forbigå protected mode.

Oppdateringer er sluppet til VMware og Google Chrome er ute i ny versjon.

Google Releases Chrome 8.0.552.215

Google er ute med versjon 8.0.552.215 av Chrome. Denne versjonen retter opp i over 800 bugs og inneholder stabilitets utbedringer. I tillegg har også innebygget PDF støtte som ble nevnt i vårt nyhetsbrev 02.12.2010 blitt inkludert.

13 svakheter, derav 4 kritiske, er også blitt fikset. Vi anbefaler alle som bruker Chrome om å oppdatere så fort det lar seg gjøre.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.com/2010/12/stable-beta-channel-updates.html

Internet Explorer protected mode bypass

Det er blitt publisert en paper om ulike svakheter i implementasjonen av "Protected Mode" i Internet Explorer. Det ble i den forbindelse publisert detaljer om en spesifikk metode som gjør det mulig å få kjørt kode med eleverte rettigheter ved å forbigå Proteced Mode.

Proteced mode er beregnet til å forhindre at eventuelle svakheter som utnyttes i Internet Explorer skal kunne gi angriperen rettigheter som muliggjør systemendringer. Det viser seg at det med begrensede rettigheter i protected mode blant annet er mulig å lytte på en tilfeldig port på loopback interfacet. Dette kan brukes til å servere en exploitkode en andre gang, men den vil denne gangen bli åpnet i "Local Intranet Zone", og vil derfor kunne oppnå høyere rettigheter.

Dette skal fungere i både Internet Explorer 7 og 8, og skal fungere på alle maskiner som har "Intranet Zone" skrudd på, noe som er standard på alle maskiner som er medlem av et domene.

Se vår kilde for hele beskrivelsen.
Referanser
http://www.verizonbusiness.com/resources/whitepapers/wp_escapingmicrosoftprotectedmodeinternetexplorer_en_xg.pdf

VMware hosted products and ESX patches resolve multiple security issues

Det har blitt oppdaget svakheter i flere VMWare-produkter som kan utnyttes av en lokal bruker på host-systemet til å få kjørt vilkårlig kode og/eller kommandoer med root/system rettigheter.
Anbefaling
Apply patch according to: http://www.vmware.com/security/advisories/VMSA-2010-0018.html
Referanser
http://www.securityfocus.com/bid/45168
http://www.vmware.com/security/advisories/VMSA-2010-0018.html

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>