Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 24 September 2012

2012.09.24 - Nyhetsbrev

Iran benekter angrep mot amerikanske banker. To typer ransomware/utpressingsprogramvare har kommet på norsk.

Iran benekter angrep mot amerikanske banker

Fra offisielt hold benekter Iran å ha stått bak angrepene mot amerikanske banker forrige uke. Flere av de største bankene var delvis utilgjengelige under angrepene.
Referanser
http://www.nbcnews.com/technology/technolog/iran-denies-hacking-american-banks-1B6042947

To typer ransomware/utpressingsprogram i norsk utgave.

Vi ser at ransomware (utpressingsprogramvare) fra to kjente malware-familier nå er kommet med norsk språk og grafikk. I motsetning til mye vi har sett tidligere er teksten denne gangen godt skrevet. Malwaren er vanskelige å fjerne etter at man har blitt infisert. Den tar kontroll over maskinen og lar deg ikke gjøre noe annet enn å betale. Husk å holde alt av programvare på maskinen oppdatert for å unngå denne typen infeksjoner.

Unnskyldningen som brukes for å få deg til å betale er beskyldninger om brudd på opphavsrettigheter og at du må betale en bot til politiet.

Vi må regne med å se mer spredning av denne typen malware i Norge framover.
Referanser
http://malware.dontneedcoffee.com/2012/09/urausy-is-invading-europe-targeting-3.html

Microsoft retter flere feil i Internet Explorer

Microsoft har sluppet en oppdatering som retter 5 svakheter i Internet Explorer. En av dem er 0-day svakheten som ble oppdaget i forrige uke. Svakhetene kan gi en angriper mulighet til å få kjørt ekstern kode. Koden kjøres med samme rettigheter som den innloggede brukeren og det anbefales å oppdatere så snart som mulig.
Anbefaling
Oppdater Internet Explorer
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms12-063

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.