Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 14 January 2019

2019.01.14 - Nyhetsbrev

Metasploit 5.0 lansert. Månedlig sikkerhetsoppdatering til Android. Ransomwaren Ryuk har samlet fire millioner dollar. Sikkerhetshull i systemd.

Funnet sikkerhetshull i systemd

Security biz Qualys har funnet tre svakheter i systemd; en system og tjeneste manager brukt i flere Linux distribusjoner. Patcher for de tre svakhetene kan forventes fortløpende. Feilene ble funnet i systemd-journald, den delen av systemd som håndterer innsamling og lagring av loggdata. Disse feilene kan utnyttes til å oppnå lokale root rettigheter.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2019/01/10/syst[...]

Månedlig sikkerhetsoppdatering til Android

Google har nylig publisert sikkerhetoppdatering for Januar til Android. Oppdateringen tar for seg flere kritiske svakheter. Oppdateringen er foreløpig tilgjengelig for alle med stock Android.
Referanser
https://source.android.com/security/bulletin/[...]

Ransomwaren Ryuk har samlet fire millioner dollar

En type ransomware kalt Ryuk har krevd totalt fire millioner dollar til nå. Maskiner blir infisert ved hjelp av trojaner kalt Trickbot og kan ligge på maskiner opp til et år før krypteringer blir iverksatt. Det er derimot utelukkende store bedrifter som har blitt offer for denne typen ransomware, og angrepsmetoden blir derfor kalt Big-game hunting.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Metasploit 5.0 lansert

Med den største oppdateringen siden 2011, kommer nå Metasploit 5.0 med ny datatjeneste, flerspråkstøtte og bygger på rammeverkets stadig voksende datalager med sikkerhetsinnhold.
Referanser
https://blog.rapid7.com/2019/01/10/metasploit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>