Tuesday, 21 January 2020

2020.01.21 - Nyhetsbrev

Citrix har endelig sluppet patch for Citrix ADC/Gateway. Kryptonøkler funnet i utstyr fra Fortinet. Selskap som skulle beskytte mot DDoS-angrep betalte for angrep mot egne kunder. Nettverksutstyr fra Netgear lekket private sertifikater.

Citrix har endelig sluppet patch for Citrix ADC/Gateway

Citrix har nå sluppet oppdateringer for Citrix ADC og Gateway. Svakheter i disse produktene har blitt utnyttet til å ta kontroll over tusenvis av sårbare installasjoner de siste dagene. Vi anbefaler å sjekke for kompromittering og installere oppdateringer.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]
https://www.citrix.com/blogs/2020/01/19/vulne[...]

Kryptonøkler funnet i utstyr fra Fortinet

En sikkerhetsforsker har funnet en hardkodet kryptonøkkel i FortiSIEM som kan brukes for å få tilgang til FortiSIEM Supervisor uten autentisering. Svakheten er fikset i versjon 5.2.7.
Referanser
https://www.securityweek.com/hardcoded-ssh-ke[...]

Selskap som skulle beskytte mot DDoS-angrep betalte for angrep mot egne kunder

Tucker Preston fra Georgia, USA stiftet firmaet BackConnect Inc som skulle beskytte kundene sine mot DDoS-angrep. Nå vedkjenner han at firmaet har benyttet seg av en DDoS-for-hire tjeneste for å utføre angrep mot sine egne kunder. Preston risikerer dermed å måtte sone inntil 10 år i fengsel, samt å betale en bot på 250 000 amerikanske dollar.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2020/01/ddos-miti[...]

Nettverksutstyr fra Netgear lekket private sertifikater

I et forsøk på å gjøre det enklere for kundene å konfigurere sitt nettverks-utstyr lekket Netgear privat-nøkkelen til sertifikater. For å unngå at kunden skal måtte både finne og taste inn IP-adressen til ruteren sin default gateway gjør Netgear det i stedet mulig å navigere til https://routerlogin.com eller https://routerlogin.net for å aksessere administratorpanelet. Utstyret støtter ikke HTTP og normalt ville nettleseren advart om at sertifikatet ikke er gyldig. Netgear unngår dette ved å benytte privat-nøkkelen til sertifikatet for å verifisere det. Denne nøkkelen ligger lagret ubeskyttet i fastvaren og kan lastes ned av hvem som helst. Dette gjør det blant annet mulig å lage falske sertifikater som aksepteres som gyldige av moderne nettlesere. Disse kan så brukes til å utføre "Man in the Middle"-angrep mot routerne.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2020/01/20/netg[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.