Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 30 May 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.05.30

Aktiv utnyttelse av sårbarhet i CheckPoint Quantum Security Gateway. Kriminelle gir dårlige råd til brukere av Stack Overflow.


Aktiv utnyttelse av sårbarhet i CheckPoint Quantum Security Gateway

NCSC Norge melder at CheckPoint har sluppet en sikkerhetsoppdatering som adresserer en sårbarhet i Quantum Security Gateway (CVE-2024-24919). Sårbarheten tillater en ekstern angriper å hente ut informasjon fra enheter dersom Remote Access VPN og/eller Mobile Access er aktivert. Denne informasjonen kan potensielt brukes til å oppnå VPN-tilgang.

Forsøkene CheckPoint foreløpig har sett har vært rettet mot lokale VPN-kontoer konfigurert med passordbasert autentisering. Svakheten lar angripere hente ut passord-hashene til lokale kontoer og bruke disse til innlogging, dersom kontoene ikke krever 2FA-autentisering. NCSC anbefaler berørte virksomheter å følge CheckPoint sine anbefalinger (første link), samt å installere aktuell sikkerhetsoppdatering (andre link). Svakheten har vært under utnyttelse siden 30. april.

Sårbarheter:

Kriminelle gir dårlige råd til brukere av Stack Overflow

Stack Overflow er en nettside for utviklere der de kan dele kunnskap rundt programmering og stille spørsmål. Cyberkriminelle infiltrerer i økende grad tjenesten og svarer på spørsmål fra utviklere som spør om hjelp. Hjelpen inneholder tips om å hente ned PyPi-pakker som laster ned og installerer skadevare. Etter at skadevaren, av typen informasjons-stjeler er installert, samler den sammen og sender ut informasjonskapsler, brukernavn/passord, nettleserhistorikk osv. og sender dette til bakmennene.

Husk å verifisere kilden til og navnet på alle pakker før de tas i bruk.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>