Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 31 March 2025

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2025.03.31

Infostealer-kampanje kompromitterer 10 npm-pakker, retter seg mot utviklere. Ny Morphing Meerkat phishing-kit etterligner 114 merkevarer ved bruk av ofrenes DNS e-postoppføringer.


Infostealer-kampanje kompromitterer 10 npm-pakker, retter seg mot utviklere

Ti npm-pakker, inkludert den populære 'country-currency-map', ble nylig oppdatert med ondsinnet kode som stjeler miljøvariabler og annen sensitiv informasjon fra utvikleres systemer. Koden, oppdaget av Sonatype-forsker Ali ElShakankiry, er skjult i de obfuskertede skriptene "/scripts/launch.js" og "/scripts/diagnostic-report.js", som aktiveres ved installasjon av pakken. Den stjålne informasjonen sendes til en ekstern server på "eoi2ectd5a5tn1h.m.pipedream(.)net". Miljøvariabler er ofte mål for slike angrep da de kan inneholde API-nøkler, databaselegitimasjon, skylagringsnøkler og krypteringsnøkler, som kan brukes i videre angrep.

Anbefaling:

Utviklere bør umiddelbart sjekke om de har installert noen av de kompromitterte pakkene og fjerne dem fra sine prosjekter. Det anbefales også å rotere eventuelle eksponerte nøkler eller legitimasjon som kan ha blitt kompromittert. Videre bør utviklere være årvåkne ved oppdatering av avhengigheter og vurdere å bruke verktøy som overvåker for ondsinnede pakker.

Ny Morphing Meerkat phishing-kit etterligner 114 merkevarer ved bruk av ofrenes DNS e-postoppføringer

Forskere har avdekket en ny phishing-as-a-service (PhaaS) plattform kalt Morphing Meerkat, som utnytter DNS MX-oppføringer for å dynamisk generere falske innloggingssider som imiterer rundt 114 forskjellige merkevarer. Angriperne bruker ofte åpne omdirigeringer på annonseplattformer og kompromitterte domener for å distribuere phishing-innhold, og de stjålne legitimasjonene overføres via flere kanaler, inkludert Telegram

Anbefaling:

Brukere bør være ekstra forsiktige med e-poster som inneholder lenker til innloggingssider, spesielt hvis de er omdirigert via ukjente domener. Det anbefales å verifisere ektheten av slike e-poster og å unngå å oppgi legitimasjon på sider som ikke er bekreftet som legitime.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>