Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 17 March 2011

2011.03.17 - Nyhetsbrev

Pandalabs melder om en økning av ny malware i Q1 på hele 26% i forhold til samme periode i fjor.

Citrix har publisert en oppdatert versjon av Secure Gateway som tetter et potensielt farlig sikkerhetshull.

Ny malware opp med 26% i Q1

PandaLabs melder at de i løpet av første kvartal 2011 detekterte i snitt hele 73000 nye versjoner av malware hver eneste dag. Dette er en økning på 25% i forhold til samme periode i fjor. En mulig forklaring på den store økningen kan være at det nå finnes programpakker på nettet som gjør det mulig for nesten hvem som helst å lage malware i løpet av minutter.
Referanser
http://press.pandasecurity.com/news/creation-of-new-malware-increases-by-26-percent-to-reach-more-than-73000-samples-every-day-pandalabs-reports/

Citrix Secure Gateway Unspecified Vulnerability

Citrix melder at det finnes en svakhet i Secure Gateway version 3.1.4 som kan utnyttes til å få kjørt vilkårlig kode på et sårbart system. Citrix har publisert en oppdatert versjon (3.1.5) som tar hånd om problemet.Versjon 2.0 er ikke sårbar, men de anbefaler likevel en oppdatering til versjon 2.1.
Anbefaling
Oppgradèr til Secure Gateway version 3.1.5
Referanser
http://support.citrix.com/article/CTX128168

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.