Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 17 September 2012

2012.09.17 - Nyhetsbrev

Det ryktes om en ny sårbarhet i Internet Explorer 7 og 8. Mexico oppgraderte Internett-linjer for å stå imot DDoS-angrep i forbindelse med presidentvalget.

Mexico forberedt på DDoS-angrep under presidentvalg

Det meksikanske valginstituttet (IFE) forsøkte å være godt forberedt på DDoS-angrep under det nylig avholdte presidentvalget. Dedikert båndbredde for deres nettverk ble i forkant økt til 600 Mbps, som er rundt 300 ganger gjennomsnittlig båndbredde i Mexico. Til tross for angrep var websidene tilgjengelige under hele avviklingen av valget.
Referanser
http://www.scmagazineuk.com/a-rare-case-of-a-prepared-government/article/258810/

New 0-day in Microsoft Internet Explorer 7 and 8?

Eric Romang hevder i et blogg-innlegg at det trolig finnes en ny 0-day svakhet i IE 7 og 8 i omløp. Romang skal ha "snublet over" exploit-filer som utnytter den angivelige 0-day svakheten i forbindelse med overvåking av noen servere brukt av Nitro-gjengen i målrettede Java 0-day angrep for noen uker tilbake. Romang skal så ha delt filene med enkelte personer tilknyttet Metasploit-miljøet, og disse skal ha bekreftet hans antakelser. Ifølge blogg-posten planlegger Metasploit å publisere en exploit-modul for svakheten i løpet av dagen (mandag).

Vi vil anbefale alle å oppgradere eldre installasjoner av IE til versjon 9.0.
Anbefaling
Bruk en annen nettleser inntil videre, dersom mulig.
Referanser
http://eromang.zataz.com/2012/09/16/zero-day-season-is-really-not-over-yet/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.