Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 26 January 2017

2017.01.26 - Nyhetsbrev

Google har sluppet Chrome versjon 56. Microsoft rapporterer om nedgang i infiseringer gjort med bakgrunn i exploit-kits. Hackere har funnet over 200 svakheter i 11 Trend Micro produkter. Kaspersky Lab-ansatt arrestert i Russland mistenkt for spionasje. Det svenske forsvaret har blitt utsatt for et IT-angrep som medførte nedstengning av øvingssystem.

Google har sluppet Chrome versjon 56

Chrome er nå ute i versjon 56 for Windows, Mac og Linux. 51 sikkerhetssvakheter er rettet i denne versjonen.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2017/01[...]

Microsoft: Infiseringer fra exploit-kits gikk ned i 2016

Microsoft har gitt ut en rapport som viser at exploit-kits har infisert færre brukere gjennom 2016. Det tar også lengre tid fra exploits blir sluppet til de blir integrert i exploit-kits.
Referanser
https://blogs.technet.microsoft.com/mmpc/2017[...]

Hackere har funnet mange svakheter i Trend Micro programvare

Hackere har plukket fra hverandre programvaren til Trend Micro og funnet over 200 feil siden slutten av juli 2016. Siden 29 juli har Roberto Suggi Liverani og Steven Seeley funnet og rapportert 223 små og store feil i tilsammen 11 produkter fra Trend Micro. Dessverre viser det seg ofte at sikkerhetsprogramvare har mange sikkerhetshull.
Referanser
http://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/20[...]

Kaspersky Lab-ansatt arrestert i Russland

Rusland Stoyanov, leder for etterforskningsteamet hos Kaspersky Lab, ble i desember arrestert i Russland misstenkt for spionasje. Kaspersky Lab bekrefter arrestasjonen, men presiserer at dette er på bakgrunn av etterforskning mot han som privatperson og ikke som Kaspersky-ansatt.
Referanser
https://www.cyberscoop.com/kaspersky-labs-rus[...]

Det svenske forsvaret utsatt for IT-angrep

Forsvaret er utsatt for omfattende angrep, melder svenske medier. Angrepet resulterte i at forsvaret stengte ned sitt øvingssystem, Caxcis, for å undersøke og begrense skadene mot bakenforliggende systemer. Expressen melder nå at dette kan skyldes bruk av en infisert minnepinne og ikke et større direkte nettangrep. Forsvaret vil ikke kommentere detaljer i saken.
Referanser
http://www.expressen.se/nyheter/forsvarsmakte[...]

Mozilla slipper viktig oppdatering til Firefox.

Mozilla har sluppet en oppdatering til nettleseren Firefox. Oppdateringen fikser mer enn 20 svakheter, hvor flere er alvorlige.
Anbefaling
Installèr patch.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.