Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 3 January 2019

2019.01.03 - Nyhetsbrev

ChromeOS blokkerer USB-enheter. Dataresolution.net utsatt for ransomeware-angrep i jula. 18.000 stjålne forsikringsdokumenter etter 11. september-angrepet brukes som utpressing.

Ny sikkerhetsfunksjon i ChromeOS blokkerer USB-enheter

En ny sikkerhetsfunksjon i ChromeOS, kalt USBGuard, skal beskytte brukere mot ondsinnede USB-enheter når maskinen er låst. Disse USB-pinnene kan for eksempel være enheter som utgir seg for å være tastatur, men som egentlig inneholder ondsinnet programvare. USB-enheter kan hvitelistes, slik at de kan settes inn selv om enheten er låst. Denne nye funksjonen er foreløpig tilgjengelig i Chrome OS Canary. Det er usikkert når det blir en del av Chrome OS stable.
Referanser
https://www.chromestory.com/2018/12/usbguard-[...]

Dataresolution.net utsatt for ransomeware-angrep i jula

Skyleverandøren Dataresolution.net ble julaften utsatt for et ransomeware-angrep ved hjelp av skadevaren Ryuk. Som KrebsOnSecurity melder, sliter de fortsatt med å få opp ordinær drift. Nord-Korea mistenkes for å stå bak angrepet.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2019/01/cloud-hos[...]

18.000 stjålne forsikringsdokumenter etter 11. september-angrepet brukes som utpressing

Nyttårsaften ble flere store forsikringsselskaper utsatt for et angrep av The Dark Overlord-grupperingen. Hackerne truer nå med å bevise konspirasjonsteorier og offentliggjøre detaljer om klienter ved å frigi disse dokumentene, dersom de ikke får betalt i Bitcoins.
Referanser
https://motherboard.vice.com/en_us/article/yw[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>