Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 31 January 2019

2019.01.31 - Nyhetsbrev

Nye nasjonale strategier for digital sikkerhet i Norge. Tidligere ansatte hos NSA har jobbet for de Forente Arabiske Emirater med spionasje mot disidenter, opposisjonelle og journalister. Fancy Bear/APT-28 fortsetter angrep mot amerikanske mål

Nye nasjonale strategier - et felles løft for digital sikkerhet i Norge

Regjeringen lanserer nå nye nasjonale strategier for å styrke samfunnets digitale sikkerhet. Digital sikkerhet angår alle og er en hovedprioritet for regjeringen. I forbindelse med lanseringen har det blitt utarbeidet 10 digitale sikkerhetsråd til virkomsheter.
Referanser
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/nye-nas[...]
http://www.cw.no/artikkel/it-sikkerhet/regjer[...]

Project Raven, amerikanere har dannet hacking team for Forente Arabiske Emirater

Tidligere NSA-ansatte avslører hvordan en gruppe amerikanere har operert på vegne av ledere i de Forente Arabiske Emirater. Gruppen har spionert på dissidenter, opposisjonsledere og journalister. Dette har pågått siden 2014.
Referanser
https://www.reuters.com/investigates/special-[...]

Fancy Bear/APT-28 fortsetter angrep mot amerikanske mål

Det meldes nok en gang om at russiske hackere med tilknytning til GRU har brutt seg inn hos amerikanske mål. Denne gangen er det Center for Strategic and International Studies i Washington som har vært målet.
Referanser
https://www.thedailybeast.com/russian-dnc-hac[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>