Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 24 October 2011

2011.10.24 - Nyhetsbrev

TDL4 trojaneren er kommet i ny versjon. Norcert har sluppet en ny kvartalsrapport. Det er oppdaget sårbarheter i CheckPoint UTM-1.

TDL4 trojaneren er oppdatert.

TDL4 har kommet i ny versjon. Den største nyheten i den nye versjonen er at trojanen nå oppretter en skjult partisjon på harddisken, som så settes til aktiv. Dette gjør at trojanen lastes før opperativsystemet. Den tar dermed full kontroll over maskinen selv før Windows har blitt lastet.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2011/10/21/stealthy_rootkit_overhauled/
http://blog.eset.com/2011/10/18/tdl4-rebooted

Ny kvartalsrapport fra NorCERT

NorCERT har sluppet en kvartalsrapport som omhandler hendelser de har håndtert siste kvartal samt en oppdatering på trusselbildet i Norge. De melder også via NRK at ti toppledere i Norge har blitt utsatt for målrettede angrep hittil i år.
Referanser
https://www.nsm.stat.no/Aktuelt/Nytt-fra-NSM/Ny-kvartalsrapport-fra-NorCERT/
http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7845616

Check Point UTM-1 Edge / Safe@Office WebUI Multiple Vulnerabilities

Det er oppdaget flere sårbarheter i webinterfacet til Check Point UTM-1. Sårbarhetene kan blant annet utnyttes til redirrigering og tapping av informasjon.
Anbefaling
Oppgrader til firmware 8.2.44.
Referanser
https://supportcenter.checkpoint.com/supportcenter/portal?eventSubmit_doGoviewsolutiondetails=&solutionid=sk65460

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>