Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 20 June 2017

2017.06.20 - Nyhetsbrev

Personopplysninger til nesten 200 millioner amerikanske velgere eksponert. Stack Clash sårbarhet i Linux, BSD og Solaris.

Stack Clash sårbarhet i Linux, BSD og Solaris

Linux, BSD, Solaris og andre open source systemer er sårbare for en lokal rettighetseskaleringssvakhet kjent som Stack Clash. Sårbarheten gjør at en angriper kan utnytte en svakhet i minnehåndteringen, og kan kjøre kode som root. Foreløpig ser det ut til at det kreves en lokal bruker på systemet for å utnytte svakheten. Flere Linux-distribusjoner har allerede sluppet oppdateringer.
Referanser
https://blog.qualys.com/securitylabs/2017/06/[...]
https://threatpost.com/stack-clash-vulnerabil[...]

Personopplysninger til nesten 200 millioner amerikanske velgere eksponert

Sensitiv persondata til nesten 200 millioner amerikanske velgere var eksponert på internett over en lengre periode. Dataene lå ubeskyttet og offentlig tilgjengelig i en skylagringstjeneste.

Personopplysningene ble innhentet av et markedsføringsfirma leid inn av det republikanskje partiet i forbindelse med presidentvalget i USA. I dataene er det fødselsdatoer, hjemmeadresser og telefonnumre, samt personenes politiske og religiøse tilknytning.
Referanser
https://www.upguard.com/breaches/the-rnc-files
http://www.bbc.com/news/technology-40331215

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>