Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 21 June 2017

2017.06.21 - Nyhetsbrev

Artikkel om kyber-angrepet Russland utførte mot Ukraina i desember. Nasjonal Sikkerhetsmyndighet advarer om hackerangrep under årets valgkamp. 76 arrestert for nettsvindel av Europol. Nye bølger av malware i Googles app-butikk.

Artikkel om kyber-angrepet Russland utførte mot Ukraina i desember

Wired har publisert en artikkel som forteller historien om kyber-angrepet Russland utførte mot Ukraina i desember i fjor. Wired mener at Russland bruker Ukraina som et "test-land" for å prøve ut sine cybervåpen.
Referanser
https://www.wired.com/story/russian-hackers-a[...]

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet advarer om hackerangrep under årets valgkamp

Nasjonal sikkerhetsmyndighet advarer om hackerangrep mot politiske partier for å påvirke utfallet under årets valgkamp. Det har blitt iverksatt en beredskapsordning for partiene på Stortinget.
Referanser
http://www.klassekampen.no/article/20170621/A[...]

76 arrestert for nettsvindel av Europol

Europol har aksjonert mot nettsvindel i 26 land fra 6. til 16. juni. Dette resulterte i 76 arrestasjoner. De arresterte var ansvarlige for over 20.000 pengeoverføringer i forbindelse med svindel. Les flere detaljer i Europols rapport.
Referanser
https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/7[...]

Nye bølger av malware i Googles app-butikk

For andre gang denne måneden fjerner Google grupper med applikasjoner som er infisert av malware. Denne gangen var det "Ztorg" som var inkludert sammen med flere apper. Denne kan ta kontroll over eldre telefoner ved å oppnå root-tilgang. Sørg for å holde deg til kjente leverandører og apper ved nedlasting fra Google Play.
Referanser
https://arstechnica.com/security/2017/06/more[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>