Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 4 December 2017

2017.12.04 - Nyhetsbrev

Problemer med Apples patch for root-bug i macOS X. Menn dømt til fengsel og erstatning etter DDoS-angrep.

Problemer med Apples patch for root-bug i macOS X

Det rapporteres om diverse problemer med Apples patch for svakheten som gjorde at en kunne logge inn i macOS X uten passord. Blant annet kan en ny oppdatering til OS X overskrive patchen og dermed gjøre systemet sårbart igjen. I noen tilfeller holder det å gjøre omstart av systemet for at patchen skal fungere igjen.
Referanser
https://www.wired.com/story/macos-update-undo[...]
https://www.digi.no/artikler/viktig-sikkerhet[...]

Menn dømt til fengsel og erstatning etter DDoS-angrep

En serie tjenestenektangrep (DDoS) våren 2015, kvalifiserte til 4-5 måneders fengselsstraff lyder konklusjonen fra Eidsivating lagmannsrett i en ny dom. Dette er den strengeste avgjørelsen i saker hvor tjenestenektangrep er benyttet for å sette datatjenester ut av spill. De ble i tillegg dømt til å betale 320.000,- kr i erstatning for tjenestenektangrepene og inndragning av over en halv million kroner.
Referanser
https://politiet.no/aktuelt-tall-og-fakta/akt[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.