Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 7 May 2018

2018.05.07 - Nyhetsbrev

Russland blokkerer 50 VPNer, web-proxyer og anonymiseringsverktøy. Kinesiske etterretningsoffiserer står bak langvarig og avansert hacking.

Russland blokkerer 50 VPNer, web-proxyer og anonymiseringsverktøy

Russland har satt i gang flere tiltak mot meldingstjenesten Telegram. Torsdag 3. mai blokkerte Russlands media- og kommunikasjonsregulerende myndighet Roskomnadzor over 50 VPNer, web-proxyer og anonymiseringsverktøy. Det russiske nyhetsbyrå TASS har bekreftet tiltaket og rapporterer at dette rammer de tjenestene som har gitt adgang til Telegram-tjenesten. Telegram ble blokkert i april, etter at de nektet å gi fra seg krypteringsnøkler slik at meldinger i tjenesten kunne dekrypteres av russiske myndigheter.
Referanser
http://www.hackread.com/russia-blocks-50-vpn-[...]

Kinesiske etterretningsoffiserer står bak langvarig og avansert hacking

I over ett tiår har det vært utført avanserte angrep mot programvare- og spillindustrien i USA, Europa, Russland og andre land. Forskere fra forskjellige sikkerhetsorganisasjoner har i lang tid gitt sine egne navn på angrepene og gruppene som utfører disse, blant annet Winnti og Wicked Panda, og ikke satt dette i sammenheng. I en nylig utgitt rapport fra 401TRG har mener forskere at det er kinesiske myndigheter som står bak flesteparten av disse angrepene.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.