Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 16 May 2018

2018.05.16 - Nyhetsbrev

Styresmaktene i Nederland faser ut produkter fra Kaspersky Labs. Fortsatt sikkerhetsproblemer relatert til skyløsninger. Svakhet i DHCP-klient rettet i Red Hat Enterprise 6 og 7.

Styresmaktene i Nederland faser ut bruk av produkter fra Kaspersky Labs

Nederlandske myndigheter forteller at de vil fase ut bruken av Kaspersky Labs produkter. Myndighetene opplyser at dette er en preventiv handling. Kort tid etter uttalelsen slapp Kaspersky Labs planer om å flytte deler av selskapets infrastruktur til Sveits. Operasjonen er en del av selskapets "Global Transparency Initiative".
Referanser
http://securityaffairs.co/wordpress/72551/cyb[...]

Fortsatt sikkerhetsproblemer relatert til skyløsninger

I en rapport utgitt av RedLock finnes det eksempler fra flere store selskaper, deriblant Tesla, Uber og Intel. I de ulike kategoriene er flest berørt av "risikabel konfigurasjon" etterfulgt av manglende patching.
Referanser
https://www.darkreading.com/cloud/25--of-busi[...]

Svakhet i DHCP-klient rettet i Red Hat Enterprise 6 og 7.

Red Hat har sluppet en sikkerhetoppdatering til DHCP-klient pakkene for Red Hat Enterprise Linux 6 og 7. Oppdateringen tetter et sikkerhetshull der en angriper kunne ta kontroll over en datamaskin ved hjelp av forfalskede DHCP svar. Angriper kunne oppnå fulle priviliger på berørte systemer.
Anbefaling
Oppdater berørte systemer.
Referanser
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.