Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 5 April 2022

2022.04.05 - Nyhetsbrev

Et nytt skadevare-rammeverk, Elephant, brukt i målrettede phishing-kampanjer som benytter spoofede eposter fra Ukrainske myndigheter. Epost-markedsføringstjenesten MailChimp brukt til å ramme kryptovaluta-brukere etter innbrudd.

Et nytt skadevare-rammeverk, Elephant, brukt i målrettede phishing-kampanjer som benytter spoofede eposter fra Ukrainske myndigheter

Et nytt skadevare-rammeverk, Elephant, blir brukt i målrettede phishing-kampanjer som benytter seg av spoofede eposter fra Ukrainske myndigheter. Skadevarekomponentene som blir benyttet i kampanjene brukes for å stjele innloggingsinformasjon, dokumenter og for å etablere fjerntilgang til infiserte maskiner. To av komponentene ble først meldt av CERT-UA (Ukraina) tidligere i mars og de har knyttet aktiviteten til den russiske aktøren SaintBear (UAC-0056, TA471, UNC2589).
Referanser
https://www.intezer.com/blog/research/elephan[...]

Epost-markedsføringstjenesten MailChimp brukt til å ramme kryptovaluta-brukere etter innbrudd

Mailchimp er en tjeneste som brukes av mange firmaer til å sende ut nyhetsbrev og annen informasjon. Hackere har brutt seg inn hos leverandøren og brukte de interne vertkøyene deres til å sende spesiallagde phishing-eposter til utvalgte kunder, blant annet kunder av lommebok-leverandøren Trezor. Mailene inneholdt ondsinnet programvare som stjeler kryptovaluta og prøver å lure de private nøklene fra brukerne.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>