Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 28 April 2022

2022.04.28 - Nyhetsbrev

Internett var nede i deler av Frankrike etter ødeleggelse av fiberkabler. Microsoft har sluppet en rapport om cyber-krigføringen i forbindelse med krigen i Ukraina.

Internett var nede i deler av Frankrike etter ødeleggelse av fiberkabler

Det har oppstått store problemer med nettilgangen i noen byer i Frankrike etter at flere fiberkabler har blitt fysisk kuttet. Hærverket ser ut til å ha vært koordinert hvor fiberkabler ble kuttet samtidig på flere lokasjoner. Det har også tidligere vært sabotasje mot kabler i det samme området.

Noen spekulerer i at motivet bak skadeverket kan ha forbindelser til det nylige valget, mens andre mener det står anti-5G grupperinger bak aksjonen. Politiet undersøker nå saken.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/internett-er-ned[...]
https://www.datacenterdynamics.com/en/news/mu[...]

Microsoft har sluppet en rapport om cyber-krigføringen i forbindelse med krigen i Ukraina

Microsoft har sluppet en rapport hvor de beskriver hvilke destruktive cyberangrep som Russland har gjennomført i forbindelse med invasjonen i Ukraina. Microsoft tror at antallet cyber-angrep vil fortsette å øke etter som krigen utvides. De mener også at det er en fare for at vestlige land kan bli angrepet som en hevn for støtten til Ukraina.

Ifølge rapporten har Microsoft oppdaget over 237 cyber-operasjoner mot Ukraina siden krigen brøt ut. Vi anbefaler å lese rapporten (eller oppsummeringen) for en god gjennomgang av hva som har skjedd i cyber-domenet til nå i forbindelse med invasjonen.
Referanser
https://blogs.microsoft.com/on-the-issues/202[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>