Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 3 May 2022

2022.05.03 - Nyhetsbrev

Russiske APT-29 gjennomfører phishing-angrep mot diplomater og myndigheter. Den spanske statsministeren har blitt utsatt for mobil-overvåking. Vi har publisert en oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for april 2022.

Russiske APT-29 gjennomfører phishing-angrep mot diplomater og myndigheter

I en ny spear-phising kampanje benytter APT-29, også kjent som Cozy Bear/Nobelium, seg av legitime epost-adresser i målrettede angrep. Adressene er legitime kompromitterte adresser fra flere forskjellige ambassader. Innholdet i eposten utgir seg for å være policy oppdateringer, men har vedlegg som eksekverer ondsinnet kode dersom det åpnes. Dersom en klient blir infisert, vil APT29 ta over brukeren og forsøke å eskalere rettigheter, typisk innen 12 timer.

For kontroll-serveren (C2) benytter skadevaren seg av Atlassian Trello for kommunikasjon, som er en legitim sky-plattform.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Den spanske statsministeren har blitt utsatt for Pegasus angrep

Både statsministeren Pedro Sanchez og sikkerhetsministeren Margarita Robles har blit angrepet med spion-programvaren Pegasus. Telefonene ble infisert i mars og juni 2021 og det har blitt bekreftet at data er blitt eksfiltrert. Spanske myndigheter har startet etterforskning for å sjekke om flere av deres ansatte har fått Pegasus på mobilen.

Pegasus utvikles av det Israelske sikkerhetsselskapet NSO group, som hevder at de kun selger programvaren til statlige aktører for å overvåke kriminelle og terrorister.
Referanser
https://www.theguardian.com/world/2022/may/02[...]

Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for april 2022

Vi har publisert en oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for april 2022. Denne måneden er hovedsakene malware brukt mot strømnettet i Ukraina samt bruk av overvåkingsprogramvare mot den britiske regjeringen og katalanske offentlige personer.
Referanser
https://telenorsoc.blogspot.com/2022/05/oppsu[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>