Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 16 December 2022

2022.12.16 - Nyhetsbrev

Facebook: Firmaer som gjør datainnbrudd og overvåking mot betaling øker globalt. Justisdepartementet i USA har tatt ned DDoS-tjenester.

Facebook: Firmaer som gjør datainnbrudd og overvåking mot betaling øker globalt

Facebook har gitt ut en ny rapport der de ser på påvirkningsoperasjoner og hacking som har foregått delvis ved bruk av deres plattform. Firmaer som selger tjenester for datainnbrudd og overvåking er i stadig vekst. Ofte er det journalister, aktivister og regimekritikere som er målene. Firmaene bruker gjerne Facebook til å levere linker til phishing eller overvåkingsprogramvare til ofrene.

Rapporten tar spesielt for seg aktivitetene til det indiske firmaet CyberRoot. Firmaet har hatt mål over hele verden tilhørende flere sektorer. Alle kontoer tilhørende firmaet, samt alle kjente domener, er nå sperret fra Facebooks tjenester.
Referanser
https://therecord.media/spyware-and-surveilla[...]

Justisdepartementet i USA har tatt ned DDoS-tjenester

Det amerikanske justisdepartementet melder at de har arrestert seks personer for å ha drevet flere nettsteder som har tilbydd DDoS-angrep mot betaling. FBI har også beslaglagt 48 Internet-domener der tjenestene har blitt solgt.

Denne typen tjenester ("booter"-tjenester) brukes ofte av utpressere. De velger seg ut ofre, utfører DDoS-angrep mot dem og forlanger løsepenger for å avslutte angrepene.
Referanser
https://www.justice.gov/usao-cdca/pr/federal-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>