Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 23 December 2022

2022.12.23 - Nyhetsbrev

LastPass sitt passord-hvelv kopiert ut av hackere. Hackere krever løsepenger av norsk entreprenørselskap etter ransomware-angrep.

LastPass sitt passord-hvelv kopiert ut av hackere

Passordlagringstjenesten LastPass har i det siste vært rammet av to datainnbrudd. De opplyser nå at inntrengerne har kopiert ut data om kundene.

Av ukrypterte data er både epost-adresser og hvilke tjenester kundene har lagret passord til. Dette kan brukes til å lage personlig utformede phishing-angrep for å lure fra brukerne passordene sine.

Brukernes passord er heldigvis kryptert med den enkelte brukers "hovedpassord". Dersom dette passord er unikt og langt (minst 12 tegn), skal risikoen for at dataene kan dekrypteres være liten. Vi vil uansett anbefale å bytte passord på ekstra viktige tjenester som epost-konto, Apple ID, Google, BankID osv. Bytt også hoved-passord dersom dette ikke er unikt, eller ikke har tilstrekkelig antall tegn.
Referanser
https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/EQJxQj/las[...]
https://blog.lastpass.com/2022/12/notice-of-r[...]

Hackere krever løsepenger av norsk entreprenørselskap etter ransomware-angrep

Stangeland Maskin har nylig vært utsatt for et ransoware-angrep. Hackere krever millioner av kroner i løsepenger, ifølge Aftenbladet. Leverandører av selskapet har blitt varslet og det har så langt ikke gått ut over anleggsarbeidet. Selskapet har hyret inn eksperter på datasikkerhet for å få kontroll på situasjonen. Politiet er også informert.
Referanser
https://www.nrk.no/rogaland/hackere-krever-lo[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>