Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 12 April 2023

2023.04.12 - Nyhetsbrev

Microsoft, Fortinet, Adobe og SAP har sluppet oppdateringer i forbindelse med denne månedens patche-tirsdag. Mest alvorlig er svakhet som gir eskalering av rettigheter i Windows som allerede blir brukt i angrep samt alvorlig svakhet i Adobe Acrobat. Microsoft Azure-brukere anbefales å deaktivere delte nøkler for Azure Storage.

Microsoft Azure-brukere anbefales å deaktivere delte nøkler for Azure Storage

Når en oppretter lagrings-kontoer i Microsoft Azure blir nøklene til kontoen som standard satt opp til å være delt, selv om Microsoft selv anbefaler å gjøre det motsatte. Dersom nøklene kommer på avveie, kan uvedkommende uten problemer få tilgang til de lagrede dataene i kontoen. For å unngå denne risikoen bør brukere slå av autentisering via delte nøkler og heller bruke Azure Active Directory.
Referanser
https://www.theregister.com/2023/04/11/orca_a[...]
https://orca.security/resources/blog/azure-sh[...]

Adobe oppfordrer til patching av Adobe Acrobat & Reader

Tirsdag publiserte Adobe en sikkerhetsoppdatering som utbedrer 56 svakheter i flere av produktene deres. Ifølge Adobe kan utnyttelse av sikkerhetshullene resultere i kjøring av vilkårlig kode, rettighetseskalering, omgåelse av sikkerhetsfunksjoner, og minnelekkasje for både Windows- og MacOS-brukere.
Referanser
https://www.securityweek.com/adobe-plugs-gapi[...]

Fortinet oppdaterer flere av sine produkter

JustisCERT varsler om sårbarheter i flere produkter fra Fortinet. Totalt 21 CVEer ble publisert 11.04.2023, hvor én er kategorisert som kritisk (CVE-2022-41331 med CVSS-score 9.3) og 9 som alvorlig (CVSS-score til og med 8.3). Den kritiske sårbarheten berører produktet FortiPresence.
Referanser
https://www.fortiguard.com/psirt?date=04-2023

SAP fikser svakheter i sine produkter

SAP har sluppet oppdateringer i forbindelse med patche-tirsdag. De har utgitt 19 nye oppdateringer og oppdatert 5 som allerede har vært utgitt. To av oppdateringene har en CVSS-score på 10.0, altså høyeste alvorlighetsgrad.
Referanser
https://dam.sap.com/mac/app/e/pdf/preview/emb[...]

Microsoft publiserer sin månedlige sikkerhetsoppdatering

Microsoft publiserte sin månedlige sikkerhetsoppdatering som fikser 114 sårbarheter. Av disse er syv kritiske, og én er allerede i bruk av trusselaktører ifølge Microsoft. Sårbarheten gir utvidede rettigheter og ligger i driver for felles loggfilsystem for Windows (CVE-2023-28252). Svakheten har blitt brukt i ransomware-angrep.

Blant andre kritiske sårbarheter er ekstern kodekjøring i Microsoft Message Queuing (MSMQ). Sårbarheten går under CVE-2023-21554. For å utnytte sikkerhetsproblemet må angriper sende en spesiallaget MSMQ-pakke til en MSMQ-server på port 1801. Dette resulterer i ekstern kjøring av kode på serversiden. Sårbareten har en CVSS score på 9.8. Denne komponenten skal heldigvis normalt ikke være påslått på en vanlig Windows-installasjon.
Referanser
https://isc.sans.edu/diary/Microsoft+April+20[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://msrc.microsoft.com/update-guide/relea[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>