Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 4 April 2023

2023.04.04 - Nyhetsbrev

Western Digital melder om pågående datainnbrudd. Microsoft skal snart blokkere farlige filer fra OneNote.

Western Digital melder om pågående datainnbrudd

Datalagringsfirmaet Western Digital, også kjent for merkevaren SanDisk, melder om at de oppdaget innbrudd i deres nettverk 26. mars. Firmaet melder at angriperne har fått kopiert ut data. Skylagringstjenesten "My Cloud" har vært nede siden innbruddet ble oppdaget, og mange brukere er fortvilet over ikke å få tak i filene sine.
Referanser
https://therecord.media/western-digital-cyber[...]

Microsoft skal snart blokkere farlige filer fra OneNote

Etter at Microsoft har begynt å blokkere makroer fra å kjøre i Office-dokumenter lastet ned fra nettet, har vedlegg i OneNote blitt en populær måte å distribuere malware på. Mottakeren av dokumentet blir lurt til å åpne de vedlagte filene, og maskinen blir infisert.

OneNote har så langt ikke hatt en sperre mot å legge ved eksekverbare filer og scripts, men dette blir det nå en endring på. I april vil Microsoft sperre vedlegg med farlige filtyper for OneNote for Microsoft 365. Sperren vil også bli implementert for andre OneNote-varianter utover året.
Referanser
https://www.securityweek.com/microsoft-onenot[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>